Om oss

Om oss

 

Vi är mamma Carina och pappa Lasse, samt 3 stycken söner , Micke, Peter och Mathias och 1 dotter, Lina och hennes son Hugo.  Vi bor i ett hus i byn Klagstorp utanför Trelleborg i sydligaste Sverige, Vi har en trädgård som just nu inte ser så trevlig ut, med tanke på att vi har 4 st Salukis som springer, gräver och terroriserar allt i deras väg ;) 

 

Jag, Carina jobbar bara på helgerna, så jag har mycket tid hemma med våra hundar i veckorna. Lasse jobbar bara natten så även han har mycket tid hemma. Killarna går i skolan eller jobbar och dottern är just nu sjukskriven.... 

 

Jag har alltid varit runt hundar. Fick dock aldrig en egen hund  hemma då mina föräldrar inte var den typen ;) Köpte första hunden när vi kom ut i huset 1990, en underbar blandning av schäfer och golden retreiver, som fick namnet King. Han var den snällaste som fanns, så länge inte grannens katt kom på besök ;) Efter det har det varit schäfrar för hela slanten, men bla även Trevuren, Dobermann, Grand Danois och till sist Saluki och minstingen Chihuahua. 

 

Kennelnamnet fick jag 2014 efter mycket grubblande så blev det till slut Speedfreaks. Mycket för att Salukin har hastigheten och det där knasiga ibland. När de får springa snabbt och verkligen sträcka ut ser det ut som de skrattar :)

 

Chihuahuorna var på grund av att en väninna var och tittade på en liten Chi kille, och jag var såld. Har alltid sagt aldrig en Chihuahua, nu har jag två. Kiwi en liten chokladtjej och Bonnie som är blå. En sak e säker, det kommer att bli fler "råttor" då de är så himla härliga i temperament och sitt sätt.....

Min vision


 

Framför allt så  är det att föda upp friska och sunda hundar som hänger med sin familj på alla upptåg och äventyr de gör. Först och främst är det familjemedlemmar men att de sedan är framgångsrika på LC-banan eller i utställningsringen är helt köparens förtjänst och bara kul för oss som uppfödare.

 

Chihuahuorna är ögontestade och patellaundersökta UA annars används de inte i avel.

Köpinfo

 

Att köpa valp av oss

 

När vi bestämt oss för att en valp ska få flytta till sin nya familj, så har den

 

 * SKK stamtavla

är besiktigad utan anmärkning

blivit avmaskad 3 ggr med Banminth pasta

har med sig en liten resväska i form av maten jag gett dem, lite leksaker 

en filt och tuggben som de är vana att tugga på

den är vaccinerad för första gången vid 8 veckor

Jag ställer även upp på allehanda frågor som du har som valpköpare. Kan inte jag det så finns det andra i min närhet som jag kan ta hjälp av. Ingen fråga är för dum ! 

 

Mina valpar säljs först och främst som familjemedlemmar. 

Vill man tävla i LC, utställning, lydnad mm så är jag bara lycklig att man gör så, men först är hunden en del av familjen.

Carina och Lars Hallberg

Vallbyv 6, Klagstorp


E-mail: speedfreaks@mail.com